Waar moet je opletten bij Chihuahua fokkers?

Jaarlijks zijn er duizenden gedupeerden die een Chihuahua gekocht hebben op het internet en waar later de Chihuahua niet gezond lijkt te zijn. Vaak worden deze Chihuahua’s gekocht bij de verkeerde fokkers.

Wanneer u een Chihuahua koopt is het altijd verstandig om deze bij Chihuahua fokkers te kopen. Waarom? Chihuahua fokkers zorgen ervoor dat er geen rare complicaties of ziektes ingefokt worden. Wanneer u dus een Chihuahua bij Chihuahua fokkers koopt, weet u vrijwel altijd zeker dat u een gezonde Chihuahua koopt. Maar wanneer weet u of u contact heeft met een goede Chihuahua fokker?

Let op de leefomgeving van uw pup

Dit is een vraag waar veel mensen die een Chihuahua willen kopen mee zitten. Want is een goede ruimte waar de Chihuahua puppy’s verblijven voor u een goede reden om een Chihuahua te kopen?

Wat veel mensen niet weten is dat u beter niet voor een Chihuahua kunt kiezen die in afgeschermde ruimte leven. Chihuahua’s moeten namelijk aan allerlei geluiden kunnen wennen. Het geluid van de radio, tv, stofzuiger en kinderen. Later zullen de Chihuahua’s hier ook mee geconfronteerd worden, dus is het handig dat de Chihuahua’s hier al vroeg bekend mee worden. Wanneer u een Chihuahua pup uit een beschermde ruimte haalt, dan zal er nog veel ingehaald moeten worden.

De eerste 12 weken van het leven van een Chihuahua pup is de belangrijkste periode voor een Chihuahua. Voor het grootste gedeelte zullen de Chihuahua puppy’s bij de fokker verblijven. Wanneer de Chihuahua’s dus bijna niet buiten hun omgeving komen, kunnen sommige Chihuahua’s een achterstand hebben van 12 weken. En daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Uw hond ophalen of laten brengen?

Wanneer u een Chihuahua haalt is het altijd verstandig om de Chihuahua zelf op te halen. Laat de Chihuahua die niet aan uw huis brengen. Indien u de Chihuahua ophaalt, kunt u een kijkje nemen in de keuken. U kunt dan zien in welke omgeving de Chihuahua geleefd hebben. Als u niet verder binnen mag kijken bij de Chihuahua fokkers, dan moet er bij u de allerlei alarmbellen gaan rinkelen. Vaak betekent dat de Chihuahua fokker meerdere nestjes heeft en dat er iets niet in de haak zit.

Hoe herken je goede Chihuahua fokkers?

Maar dat is niet de enige manier om goede Chihuahua fokkers te herkennen. Er is in Nederland namelijk een vereniging voor Chihuahua fokkers. Deze vereniging wordt ook wel de FCI genoemd. Chihuahua fokkers die een FCI keurmerk hebben, zijn aangesloten aan de FCI. Dat betekent dat de Chihuahua fokkers aan bepaalde eisen voldoen en goed voor de Chihuahua puppy’s zorgen. En dat de Chihuahua’s op een goede en gezonde manier gefokt worden.

Maar let goed op. Er zijn veel Chihuahua fokkers die beweren dat ze aangesloten zijn bij de FCI, terwijl dit helemaal niet zo is. Het is dus altijd handig om alles met de vereniging FCI zelf te verifiëren. Zo weet u zeker dat u met een gecertificeerde en goede Chihuahua fokker te maken heeft.