Chihuahua kopen - waar moet je op letten?
Een Chihuahua kopen is voor veel mensen een zeer bijzondere beslissing. En dat is het natuurlijk ook. U bent straks verantwoordelijk voor een levend wezen. En dan denkt u misschien omdat het de kleinste rashond ter wereld is, dat een Chihuahua makkelijk gehoorzaam is.

Wat veel mensen niet weten is dat de opvoeding van een Chihuahua nu eenmaal zeer belangrijk is. Een Chihuahua is namelijk een zeer intelligente hond. Gedrag is namelijk aan te leren en af te leren. Daarnaast hecht een Chihuahua zich aan één persoon en ziet de Chihuahua die persoon als zijn baas. Maar eerst moet u natuurlijk een Chihuahua kopen.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Chihuahua kopen, waar moet ik op letten?

Wat veel mensen misschien niet weten is dat het niet eenvoudig is om een Chihuahua te kopen. Want waar begint u nu eigenlijk uw zoektocht? Wat is het geschikte ras en moet u nu wel voor een fokker kiezen?

U kunt het beste eerst voor uzelf beslissen voor welk Chihuahua ras u kiest. Probeer ook te kijken naar welk ras het beste bij uw gezin of huis past. Dan begint eigenlijk uw zoektocht naar een Chihuahua.

Want eigenlijk is de weg naar de ideale Chihuahua fokkerij niet altijd vanzelfsprekend. u hoeft natuurlijk niet altijd uw Chihuahua bij een erkende fokker te kopen. Er zijn namelijk genoeg plaatsen en websites waar u een Chihuahua kunt kopen. Daarnaast kunt bijvoorbeeld ook altijd bij een puppy winkel of dierenasiel terecht.

Het gaat er vooral om wat u belangrijk vindt aan een Chihuahua. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat een Chihuahua een stamboom heeft. Zo bent u er vrijwel van verzekerd dat uw Chihuahua later geen rare complicaties of ziektes krijgt.

Wanneer u het eigenlijk niet interesseert waar uw Chihuahua vandaan komt, dan kunt u beter via bijvoorbeeld Marktplaats proberen om een Chihuahua te kopen. Maar hier zitten uiteraard wel risico’s aan verbonden. Zo weet u nooit zeker of u wel een gezonde Chihuahua koopt. Indien u een Chihuahua koopt bij een fokker, weet u zeker dat er geen zwaktes of ziektes ingefokt worden tijdens het fokken.

Neem een verstandige beslissing wanneer u een Chihuahua gaat kopen

Het klinkt natuurlijk allemaal logisch, maar voor veel mensen is het toch een gevoelskwestie. Dat betekent dat veel mensen op basis van hun gevoel vaak een Chihuahua kopen. Het is belangrijk om rationeel te blijven. Hoe moeilijk dat soms ook is. Wanneer u een Chihuahua koopt, bent u vanaf dat moment verantwoordelijk voor een levend wezen. U zult de Chihuahua uit moeten laten, voeden en liefde moeten geven.

Het gebeurt regelmatig dat een gezin later de Chihuahua wegdoet. Vaak om redenen dat het gezin erachter kwam dat er iemand van gezin allergisch voor honden is. Of dat het minder hygiënisch is voor de pasgeboren baby. Houdt hier rekening mee voordat u een Chihuahua gaat kopen. Ook met de situaties waar u geen rekening mee houdt in de toekomst. U kunt natuurlijk niet zomaar uw Chihuahua wegdoen, wanneer het niet meer werkt.