Chihuahua pups karakter en achtergrond

De populariteit van Chihuahua pups is de laatste jaren ontzettend gestegen. Dit heeft vooral te maken met populariteit onder de wereldberoemde sterren. Sterren zoals Paris Hilton, Beyoncé en Lindsay Lohan waren één van de eerste sterren die Chihuahua pups hadden.

En sindsdien zijn Chihuahua pups erg populair geworden en ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die Chihuahua pups nemen. En waarom ook niet?

De geschiedenis en achtergrond van de Chihuahua

Ook al wordt er veel gespeculeerd over de herkomst, maar nog steeds is het niet helemaal duidelijk waar het kleine beestje precies vandaan komt. Het enige wat bekend lijkt te zijn is dat de Chihuahua ras oorspronkelijk uit Mexico komt.

Rond het jaar 1880 veroverde de Chihuahua Amerika en binnen 70 jaar waren er inmiddels 50.000 Chihuahua’s geregistreerd in Amerika. De eerste geregistreerde Chihuahua in Nederland was in 1957. In 1952 werd de Chihuahua officieel erkent als hondenras.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Wat u moet weten over Chihuahua pups

Chihuahua’s staan wereldwijd bekend als de kleinste honden ter wereld. Zo kunnen ze erg scherp en fel tegen andere honden zijn. Vaak ligt dit aan de opvoeding en de socialisatie die de Chihuahua pups meekrijgen van hun eigenaren. Zo is het optillen van Chihuahua pups waar andere honden in de buurt bij zijn niet verstandig.

Chihuahua pups kunnen zeer fel zijn, maar ze accepteren soortgenoten eigenlijk zeer goed. Chihuahua pups zijn juist erg nieuwsgierig naar andere honden. Daarentegen zijn Chihuahua’s erg wantrouwend tegenover vreemde. Een volgroeide Chihuahua kan ongeveer een gewicht tussen de 1 en 3 kg hebben.

Chihuahua’s zijn over het algemeen langharig of kortharig. Een kortharige Chihuahua heeft vaak een glanzende en zachte vacht. Een langharige Chihuahua heeft lang, fijn en zacht haar. Het haar van een langharige Chihuahua kan steil of licht golvend zijn. Zo zal een langharige Chihuahua vaak een forse kraag rondom de nek en langharige oren. Vooral in de winter hebben Chihuahua’s een dikkere vacht en wanneer het warmer wordt zullen Chihuahua’s uitharen.

Maar door de populariteit van de beestjes komen ook nadelen. Zo worden Chihuahua’s ongecontroleerd gefokt en zo ontstaan er op latere leeftijd ziektes en complicaties. Voor nieuwe eigenaren kan dat zeer vervelend zijn wanneer op latere leeftijd de hondjes ernstig ziek worden. Het is dan ook verstandig om bij een gecertificeerde fokker Chihuahua pups te kopen.

Deze fokkers hebben namelijk kijk op de bloedlijnen en zorgen er persoonlijk voor dat er geen zwaktes of ziektes ingefokt worden. Natuurlijk is niet alles te voorkomen, maar wanneer u pups bij een gecertificeerde fokker koopt weet u zeker dat u een sterke Chihuahua pup terug kreeg.

Ook op het internet wordt er momenteel veel gehandeld in pups. Op websites zoals Marktplaats en Ebay worden dagelijks wel Chihuahua pups gekocht en verkocht. Maar er zijn ook veel zwarte handelaren in Chihuahua pups op het internet te vinden die niet vertrouwen zijn. Zo zullen de prijzen voor een Chihuahua pup erg gunstig zijn, maar zoals u al eerder kon lezen weet u niet hoe het beestje gefokt is.