Een Chihuahua is met zijn grote oren, ogen en macho een apart schepsel, maar desalniettemin een zeer populair beestje. Voor veel mensen is het een droomhond en een kleine rakker die nergens bang voor lijkt te zijn.

Chihuahua informatie wat u moet weten

Vroeger waren de Chihuahua’s vooral erg populair onder de ouderen en mensen die een eigen appartement hadden. Maar nu lijkt het erop dat vooral jongeren graag een Chihuahua willen. Het is dan ook één van de best verkopende hondenrassen in Nederland.

De Chihuahua is het kleinste hondenras te wereld en komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een oud ras en werd pas aan het einde van de negentiende eeuw naar Amerika en Engeland geïmporteerd.

Wat veel mensen niet weten is dat ze erg oud kunnen worden. Een Chihuahua kan soms wel 20 jaar oud worden. De Chihuahua is dus een zeer klein en sterk hondenras die een zeer lange tijd mee kan gaan dus. Een Chihuahua wordt ook wel een wonder genoemd, omdat ze een hogere lichaamstemperatuur heeft dan de mens.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Hoe zien Chihuahua’s eruit?

Een Chihuahua is een piepklein hondje en kan qua uiterlijk erg verschillen. Het hoofd is rond en mooi. De grootte van het hoofd valt vaak erg op, omdat het niet in verhouding lijkt te zijn met het lichaam.

De ogen zijn glanzend en rond en hebben een levendige uitstraling. De ogen lijken wat uitpuilend en soms te ver uit elkaar geplaatst. De oren zijn zeer groot en staan ver van elkaar af. De oren staan vrijwel altijd rechtop en dat geeft aan dat de Chihuahua alert is.

De bek ziet er ook anders uit dan de meeste honden. Chihuahua’s hebben een korte en een spitse snuit. Vaak hebben Chihuahua’s een zwarte neus, maar dit ligt vaak aan de kleur van de vacht.

De romp is zeer compact en is eigenlijk meer lang dan hoog. De romp van een Chihuahua is niet erg stevig. De hals is niet fors en vormt tot aan de schoft een sierlijke lijn.

De poten zijn vaak korte en gebogen poten. De achterhand van de poten moeten gespierd zijn. Een Chihuahua moet een lichtvoetige indruk op u maken. De voeten zijn zeer klein en de tenen staan uit elkaar. De voeten hebben ronde voetzolen en smalle kootjes.

De staart is niet heel lang. De staart van een Chihuahua wordt vaak over de rug gekruld of wordt zijwaarts gedragen. De kleur van de staart moet bij de vacht passen. Het komt ook voor dat een Chihuahua een haarloze staart heeft.

De vacht is langharig of kortharig. Een vacht kan zeer veel kleuren hebben. Hieronder staan een paar kleuren die het meest voorkomen bij een Chihuahua:

• Reebruin
• Kastanjebruin
• Wit
• Chocoladebruin
• Crème
• Zilverig reekleurig
• Zilvergrijs
• Zwart en reebruin
• Zwart