Het alleen al kopen van een Chihuahua kost er veel geld. Wanneer u een Chihuahua koopt bij een originele fokker die volgens de richtlijnen werkt, dan kunt u zo € 800 tot € 1000 kwijt zijn voor een Chihuahua.

U weet dan wel zeker dat de Chihuahua een stamboom heeft en goed verzorgd is. De Chihuahua is ontwormd, ingeënt en vaak gechipt. Daarnaast zal uw Chihuahua sociaal erg tam zijn. Voor een Chihuahua die geen stamboom heeft betaald u ongeveer € 500 tot € 600.

Waarom kost een Chihuahua pup zoveel?

Dit heeft te maken met alle dingen die de fokker op de juiste manier doet. Ten eerste zal de fokker op zoek gaan naar een geschikt mannetje met een stamboom. Voor deze dekking zal de fokker uiteraard moeten betalen. Daarnaast worden vaak de kosten van de dierenarts meteen verrekend.

Dan zal er ook een aanvraag voor een stamboom gedaan moeten worden en krijgt de Chihuahua moeder aangepaste voeding. Wat veel mensen niet weten is dat veel Chihuahua’s met een keizersnede op de wereld komen en ook daar zijn natuurlijk weer kosten aan verbonden.

Wat zullen ongeveer de Chihuahua kosten per jaar zijn?

Ontzettend veel mensen hebben eigenlijk geen flauw idee hoeveel ongeveer een hond per jaar kost. En dat kan soms wel oplopen tot een bedrag van 2250 euro. Daar zitten dan vaak de aankoop, inentingen, ontwormen, anti-vlooienmiddelen en andere kosten van de dierenarts. En dan heeft u nog vaak niet eens voeding, spullen voor de hond en het trainen en trimmen van uw Chihuahua.

De kosten van inentingen bij een Chihuahua

Wanneer u een Chihuahua koopt, heeft de Chihuahua pup vaak al de eerste inenting gehad. Maar wanneer u bijvoorbeeld een pup neemt die jonger dan negen weken is, zal de pup nog zeker twee inentingen nodig hebben. Deze worden vaak toegediend wanneer de Chihuahua pup negen weken en twaalf weken oud is. Vaak bent u zo 100 euro kwijt voor de inentingen zelf.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Wat kost het ontwormen van uw hond

Net als bij elke hond, zal ook uw Chihuahua pup regelmatig ontwormd moeten worden. In het eerste jaar moet een Chihuahua pup minimaal 5 keer ontwormd worden. Vaak liggen de kosten aan het gewicht van uw pup. Maar gemiddeld bent u ongeveer 50 euro kwijt aan het ontwormen.

Vergeet niet de verzekering van uw hond

Het is altijd verstandig om uw Chihuahua te verzekeren. Ook wanneer u uw Chihuahua bij een erkende fokker vandaan heeft. De kosten van een dierenarts kunnen namelijk hoog oplopen. Vaak is de premie afhankelijk van de leeftijd en het volgroeide gewicht van de hond. Zo zult u uiteraard minder verzekering betalen voor Chihuahua dan voor een Labrador.

Kosten per jaar voor voedsel

Omdat de Chihuahua een speciale hond is, zal de Chihuahua ook special hondenvoer nodig hebben. Veel bekende hondenvoer bedrijven hebben speciaal hondenvoer voor Chihuahua’s. Het hondenvoer voor een Chihuahua is een stuk kleiner en beter verteerbaar. U zult ongeveer per jaar 600 euro kwijt zijn aan voeding voor uw Chihuahua.

Chihuahua speeltjes en benodigdheden

Een Chihuahua is natuurlijk een hond wat soms lekker wil spelen en ravotten en u zult in het eerste jaar vooral de meeste spullen halen voor een Chihuahua. Normaal gesproken bent u in het eerste jaar zo 200 euro kwijt. En dat zijn alleen spullen zoals een mand, speelgoed en een riem. Wanneer u kleren gaat kopen voor uw Chihuahua, dan kunnen de kosten een stuk hoger liggen.

Kosten trainen en trimmen van uw Chihuahua

Indien u een goed getrainde Chihuahua wilt, dan is het wellicht een goed idee om een puppy training te volgen. De kosten daarvoor zijn ongeveer rond de 200 euro. Maar niet alleen moet uw Chihuahua goed gehoorzamen, uw Chihuahua moet er natuurlijk ook goed uitzien. Een Chihuahua zal ongeveer vier keer per jaar langs een trimsalon moeten voor een knipbeurt. De kosten daarvoor zijn ook ongeveer 200 euro per jaar.

Ook moet u denken aan de kosten van de hondenbelasting

Belasting betalen doen we natuurlijk allemaal niet graag, maar wanneer u een Chihuahua neemt zult u ook hondenbelasting moeten betalen. De kosten hiervan variëren nog al sterk en het ligt eraan in welke gemeente u woont. Maar u kunt er vanuit gaan dat het ongeveer 75 euro per jaar zal zijn.