Chihuahua training en opvoeding

De Chihuahua’s staan bij veel mensen bekend als zeer beschermende en onverschrokken honden. Een Chihuahua kan een perfect deel van het gezin worden. Maar een Chihuahua kan door geen goede opvoeding beledigend gedrag vertonen.

Veel mensen sturen hun Chihuahua dan ook naar een Chihuahua training. Maar u kunt eigenlijk zelf ook uw Chihuahua trainen zonder daar teveel geld voor uit te geven.

Geef zelf uw Chihuahua training

Bij elke hond is het van belang dat u vanaf het begin bezig bent met het opvoeden van uw hond. Gedrag is aan te leren en af te leren. Maar voor veel Chihuahua bezitters lijkt het toch moeilijk om een Chihuahua te kunnen trainen. In het E-book dat u hier kunt kopen kunt u het één en ander leren over het opvoeden van een Chihuahu. Ook hebben we hieronder een paar tips die u kunt gebruiken om zo zelf uw Chihuahua te trainen:

Houd de aandacht vast

Het is voor een Chihuahua training eigenlijk essentieel om de aandacht te houden van uw Chihuahua. Daarnaast moet u een niveau van comfort met uw Chihuahua krijgen. De training zal daardoor een stuk makkelijk gaan als u en uw Chihuahua op z’n gemak zijn.

Kom in contact met familie en vrienden

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is erg belangrijk voor een Chihuahua om in contact te komen met andere mensen. Het liefste met mensen die zelf ook een huisdier hebben. Wanneer de Chihuahua op regelmatige basis kan socialiseren, dan zal de Chihuahua minder angstig en agressief naar andere mensen of dieren zijn. Daarnaast kan de Chihuahua makkelijker wennen aan nieuwer mensen of omstandigheden.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Chihuahua?

Chihuahua expert Cindy Groen onthult de technieken
om uw Chihuahua op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: 101 vragen over de Chihuahua
Gratis Extra E-book: 25 recepten voor uw Chihuahua

Beloon uw Chihuahua

Elke keer wanneer uw Chihuahua gehoorzaamt, moet uw Chihuahua belonen en complimenteren. U kunt dat het beste doen met bijvoorbeeld gezonde hondenkoekjes. Dit is eigenlijk een zeer positieve en zachte manier om uw Chihuahua te belonen en te motiveren om positief gedrag te herhalen.

Straf uw Chihuahua op een goede manier

Wanneer uw Chihuahua offensief gedrag laat zien, dan is het niet verstandig om te Chihuahua te schoppen of te slaan. Ook niet om te klappen. U kunt beter uw stem verheffen of de Chihuahua boos aanstaren.

Kies een besloten ruimte in uw huis voor uw Chihuahua training

Het is verstandig om uw Chihuahua in een besloten ruimte te trainen. En het liefste in uw huis. Zo zal de concentratie op uw een stuk groter zijn en is de Chihuahua een stuk minder snel afgeleid. Ga dus bijvoorbeeld niet uw Chihuahua in de tuin trainen.

Geef uw Chihuahua op gerichte tijden te eten

Er is voor een eigenaar niets vervelender dan wanneer een hond gaat bedelen bij anderen. Om dit te voorkomen kunt u het beste uw Chihuahua op gerichte tijden laten eten.

Laat de Chihuahua training aan de professionals over

Klinkt het toch allemaal nog een beetje moeilijk en wilt u een goede Chihuahua training voor uw Chihuahua? Dan kunt u het beste dit aan de professionals overlaten. Op het internet zijn er veel bedrijven te vinden die speciale Chihuahua trainingen geven. De informatie en prijzen over de trainingen zijn vaak op de websites van deze bedrijven te vinden.